Bezoek Jetta Klijnsma

U bent hier

Bezoek Jetta Klijnsma

Bezoek Jetta Klijnsma

Maandag 13 februari brachten staatssecretaris Jetta Klijnsma en de voorzitter van het A+O Fonds Gemeenten Marcel Fluitsma, een bezoek aan de Haeghe Groep. De Haeghe Groep heeft vanuit het A+O fonds subsidie ontvangen voor het doorontwikkelen van werkplekken. De staatssecretaris en voorzitter wilden graag in de praktijk zien hoe de subsidie ingezet wordt.

Subsidie

De rode draad waar de subsidie voor gebruikt wordt is “Leren werken door werkend te leren”. Het geld gebruikt gebruikt om de methodiek hiervoor verder uit te werken en te ontwikkelen. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is en blijft de SW infrastructuur erg belangrijk. Een aantal nieuwe ambtenaren bij de Haeghe Groep die binnenkomen via Nieuw Beschut Werken, werken al volgens deze methodiek.

Programma

Tijdens de eerste helft van de middag werd een bezoek gebracht aan de Kaarsenmakerij van de Haeghe Groep. Medewerkers legden met veel plezier uit wat het werken in een kaarsenmakerij inhoudt. Na de Kaarsenmakerij stond een bezoek aan de hout-en metaalafdeling gepland. Hier konden de bezoekers zien hoe de bekende (Haagse) parkbanken gemaakt worden.

In gesprek met de staatssecretaris

Na de rondgang door het bedrijf was het de beurt aan enkele medewerkers om in gesprek te gaan met Jetta Klijnsma. Deze medewerkers hebben ieder hun eigen verhaal. Maar wat ze gemeen hebben is dat ze zich allemaal aan het ontwikkelen zijn. Alleen het niveau, snelheid en gebied van ontwikkelen verschilt. Heel open deelden Simon en Pamela hun verhaal met de bezoekers. Hun verhalen gaven aan hoe belangrijk het voor deze medewerkers is om zich volgens een overzichtelijke structuur te kunnen ontwikkelen.

Het doel van de middag had op geen betere manier duidelijk kunnen worden!

Jetta Klijnsma en Marcel Fluitsma bezoeken de kaarsenmakerij van de Haeghe Groep in het kader van de Participatiewet.

Neem contact met mij op

Bijzonder ondernemend