De mensen van de Haeghe Groep: fietscoaches

U bent hier

De mensen van de Haeghe Groep: fietscoaches

In de Zuidwester-, Rijswijkse- en Loosduinse Krant verscheen in week 1 de eerste van de artikelreeks De mensen van de Haeghe Groep. In deze serie van zes artikelen worden werknemers van de Haeghe Groep belicht die - waar mogelijk - op weg zijn naar een reguliere baan. Hierbij worden door de Haeghe Groep zowel werknemer als werkgever zoveel mogelijk ontwikkeld.

(Artikel en foto: Gera Nieland)

"Plots liep Koningin Máxima voorbij."

De Haeghe Groep verbindt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met bedrijven en overheden in Den Haag. Maar wie zijn deze medewerker? En wat doen zij zoal? In een serie van zes artikelen belichten we de medewerkers van de Haeghe Groep. Dit eerste artikel gaat over de fietscoaches.

Wat doen de fietscoaches in het centrum?

Iedereen heeft de fietscoaches wel eens zien staan in het centrum. Maar wat doen zij zoal? Aan het woord komen fietscoaches Hendrik Brouwer en Peter van Zijdeveld. Een leuk en informatief gesprek.

De fietscoaches zijn als het ware de gastheren in het centrum. Zij zorgen in weer en wind, dat het centrum veilig blijft. Zij waarschuwen en adviseren iedereen waar de fiets te stallen. Of waar juist niet. Ook vertellen zij mensen waar de (overdekte) fietsenstallingen zijn en wijzen hen de weg.
Peter vertelt dat de fietscoaches geleerd wordt hierbij discussies uit de weg te gaan. "We voeren het werk zo relaxt en luchtig mogelijk uit. Het gaat erom de juiste toon te bereiken in dit werk en niet het conflict aan te gaan."
Elke dag wordt van tevoren bekeken waar de fietscoaches zullen staan: zij hebben dus niet een vaste plek in het centrum.

Hendrik spreekt veel talen, maar toch is dat niet altijd voldoende. "Ook door de vele expats en andere arbeidsmigranten komt er wel eens een miscommunicatie voor door de taalbarriëre. Zo vroeg mij iemand wel eens de weg naar Playstation."
Hendrik verwees diegene naar de Mediamarkt, waarna later duidelijk werd dat het om the police station (het politiebureau) ging. "We worden ook wel eens als een soort VVV gebruikt. Dit maakt het werk lastig maar tegelijkertijd erg gevarieerd en uitdagend."

Hij legt uit dat hij een keer wat chagrijnig was. "Plots liep Koningin Máxima voorbij." Ook vertelt hij trots over zijn ontmoeting met burgemeester Krikke. "En die mij vroeg hoe het met me was. Dat zijn toch wel de leuke dingen in het werk!"

Ook zaken doen met de Haeghe Groep? Kijk dan eens op www.haeghegroep.nl

 

Hendrik en Peter staan naast een fietsvak waar de fietsen correct geparkeerd staan.

Neem contact met mij op

Bijzonder ondernemend