De mensen van de Haeghe Groep: schoonmaak stadhuis

U bent hier

De mensen van de Haeghe Groep: schoonmaak stadhuis

In week 2 verscheen in de Zuidwester-, Rijswijkse- en Loosduinse Krant het tweede artikel van de reeks'De mensen van de Haeghe Groep'. In deze serie van zes artikelen worden werknemers van de Haeghe Groep belicht die - waar mogelijk - op weg zijn naar een reguliere baan. Hierbij worden door de Haeghe Groep zowel werknemer als werkgever zoveel mogelijk ontwikkeld.

(Artikel en foto: Gera Nieland)

'We maken steeds duurzamer schoon'

De Haeghe Groep verbindt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met bedrijven en overheden in Den Haag. Maar wie zijn deze medewerkers? En wat doen ze zoal? In een serie van zes artikelen belichten we de medewerkers van de Haeghe Groep. In deze tweede editie komen de schoonmakers van het stadhuis aan het woord.

Wie zorgt ervoor dat het bureau van burgemeester Pauline Krikke smetteloos schoon blijft? En wie waakt ervoor dat de trouwzaal bij elke plechtigheid spic en span is? Dat zijn de mensen van de Haeghe Groep. In het stadhuis werken maar liefst 94 mensen die in verschillende teams zorgen dat alles schoon, netjes en opgeruimd is en blijft. In deze editie komen twee van hen aan het woord: voorwerker Roep Rambaran en schoonmaakster Annie Blom.

Roep vertelt: “Ik werk hier al 31 jaar en hoop het tot mijn pensioen te mogen doen. Ik heb het enorm naar mijn zin. Net als iedereen die hier werkt, ben ik trots op hoe schoon alles is. Het stadhuis staat er al sinds 1995, maar het ziet er nog als nieuw uit. Elke drie maanden wordt de kwaliteit van de schoonmaak gekeurd. Deze gebeurt marktconform. En al die jaren is er niets op aan te merken.”
In de kelder is een speciale ruimte met allerlei schoonmaakmiddelen. “We hebben nu ook ecologische middelen in het assortiment. De schoonmaakdoekjes en moppen worden op 95°C gewassen in de wasmachine die daar aanwezig is.”

Annie Blom, die bijna 25 jaar bij de Haeghe Groep werkt, beaamt dat: “We maken tegenwoordig steeds duurzamer schoon. Ook het afval halen we gescheiden op.” Annie heeft de zorg over de ‘belangrijkste ruimtes’ van het Stadhuis, zoals de trouwzaal en de werkkamer van de burgemeester. “De nieuwe burgemeester heb ik nog niet ontmoet. Maar de voormalige burgemeesters Van Aartsen en Deetman zag ik vroeger geregeld. Die mocht ik heel graag.”
Annie vervolgt: “Ik doe mijn werk altijd met een glimlach en vind schoonmaken leuk. Al vanaf mijn zesde jaar hielp ik altijd graag mijn moeder. In de loop der jaren heb ik intern veel opleidingen gehad. En nu ik 62 jaar ben, doe ik het nog steeds met veel plezier!”.

Ook zaken doen met de Haeghe Groep? Kijk dan eens op www.Haeghegroep.nl

Neem contact met mij op

Bijzonder ondernemend