De mensen van de Haeghe Groep: Stoelen voor World Forum

U bent hier

De mensen van de Haeghe Groep: Stoelen voor World Forum

In week 5 verscheen in de Zuidwester-, Rijswijkse- en Loosduinse Krant alweer het vijfde artikel van de reeks 'De mensen van de Haeghe Groep'.  In deze serie van zes artikelen worden werknemers van de Haeghe Groep belicht die - waar mogelijk - op weg zijn naar een reguliere baan. Hierbij worden door de Haeghe Groep zowel werknemer als werkgever zoveel mogelijk ontwikkeld.

(Artikel en foto: Gera Nieland)

De Haeghe Groep verbindt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met bedrijven en overheden in Den Haag. Maar, wie zijn deze medewerkers? En wat doen ze zoal? In een serie van zes artikelen belichten we de mensen van de Haeghe Groep. In dit vijfde artikel komen de mensen aan het woord die werken in de stoffeerderij van de Haeghe Groep.

In een grote ruimte aan de Kerketuinenweg worden alle fasen zichtbaar die doorlopen moeten worden tot het opnieuw stofferen van meubilair. Alles gebeurt hier: van het verwijderen van de oude stoffering tot het aanbrengen van de nieuwe. En alles wat er tussen ligt.
Grote afzuigers zorgen ervoor, dat het stof én de lijmlucht wordt afgezogen. Theo Pronk, teammanager van de Haeghe Groep vertelt: “De lijm die gebruikt wordt voor het plakken van het polyether is sowieso een watergedragen tweecomponentenlijm, dus niet giftig.”

Op dit moment is de stoffeerderij druk bezig met het stofferen van 600 stoelen voor World Forum The Hague. Dit zijn de laatste van de in totaal 1200 stoelen die de Haeghe Groep al voor World Forum heeft gestoffeerd. Dat houdt in dat eerst de nietjes eruit worden gehaald, daarna de stof en het oude polyether worden verwijderd en het hout van de zittingen en rugleuningen worden geschuurd. Pas dan kan het nieuwe zachte polyether en de nieuwe bekleding erop bevestigd worden. Grote rollen stof liggen klaar om in het naaiatelier op maat geknipt en gestikt te worden.
Medewerkers Martin Kroeze en Ashok Jharap zijn druk bezig met het lijmen en het op maat snijden van de polyether laag voor de zittingen. Ashok vertelt: “Het snijden is niet moeilijk, al moet het wel op een heel speciale manier, anders kan het niet netjes gelijmd worden en past de stoffering er niet meer goed overheen.”

“Maar liefst 41 mensen werken hier en met veel plezier”, vertelt Theo Pronk, wat Martin en Ashok beamen. Hij vervolgt: “Binnenkort worden hier de  banken  van HTM tramstellen opnieuw bekleed. We krijgen dan elke week de banken van een hele tram opnieuw te stofferen. Totaal gaat dit om meer dan 45 tramstellen!”

Ook zaken doen met de Haeghe Groep? Kijk dan eens op www.Haeghegroep.nl

Neem contact met mij op

Bijzonder ondernemend