Trots op parkbanken

U bent hier

Trots op parkbanken

In de Posthoorn van woensdag 31 mei verscheen in de serie 'De mensen van de Haeghe Groep', een interview met Haroen Muradin.

Tekst artikel:

Mensen van de Haeghe Groep: Trots op duizenden parkbanken

De Haeghe Groep verbindt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met bedrijven en overheden in Den Haag. Maar: wie zijn deze werknemers? En wat doen zij zoal? In gesprek met Haroen Muradin, werkzaam op de houtafdeling aan de Kerketuinenweg.

Wie deze zomer op één van de vele parkbanken in de stad neerstrijkt, heeft grote kans dat Haroen de houten latten in handen heeft gehad. Ruim dertig jaar werkt hij al op de houtafdeling van de Haeghe Groep. Haroen: “Ik denk wel dat ik aan een paar duizend bankjes heb meegeholpen. Als ik op één van die banken bekenden tegenkom, dan spreken ze me er vaak op aan. Dat is natuurlijk erg leuk geeft een trots gevoel. Zelf zit ik er trouwens ook graag op, zeker met het mooie weer van de afgelopen tijd.”

Schaven, rechtmaken, zagen, schuren, frezen en boren: bij het maken van een bank komt heel wat kijken. “Als die werkzaamheden er allemaal op zitten, dan gaat het hout naar de spuiterij voor een beschermingslaag. Pas daarna monteren wij de latten op een stalen frame en is de bank klaar voor gebruik.”

Favoriet

Het maken van een standaard ‘enkele’ bank kan Haroen inmiddels bijna dromen. Een uitdagender karwei is de zogeheten boombank, zijn favoriet. “Er gaat best veel tijd in zitten, omdat de bank uit zes delen bestaat. Bovendien vragen de schuine hoeken het nodige meetwerk. Maar als de bank eenmaal staat ziet het er geweldig uit.”

Mini-bankjes

Van een aantal banken, waaronder de boombank, heeft Haroen een maquette gemaakt. “Deze zijn bedoeld om bezoekers van de houtafdeling een goed beeld te geven van wat wij  maken.” Lachend: “Het was nog best een klus met al die mini-latjes...”
De zeshoekige bank rond een boom is onder meer te vinden bij winkelcentrum Waldeck. Maar er staan meer bijzondere banken in de stad. Zo vind je op de Lange Poten een hele rij dubbele banken met zitplekken aan weerszijden en heeft de bank bij de tramhalte Conradkade/Laan van Meerdervoort een extra hoge rug.
“En sinds kort staat er een reuzebank tussen het Malieveld en het Centraal Station.”

Barbecuebank

Liggen er nog nieuwe ontwerpen op de plank? “Zeker. We zijn bezig met een barbecuebank. Deze lijkt op de boombank, alleen zit je aan de binnenkant. En op de plek van de boom is dan ruimte voor een barbecue. Het zou leuk zijn als we deze mogen gaan maken. Dat betekent weer een uitdaging erbij!”

Wilt u ook zaken doen met de Haeghe Groep? Kijk dan eens op www.haeghegroep.nl

Artikel in de Posthoorn over medewerker van de Haeghe Groep die parkbanken maakt.

Neem contact met mij op

Bijzonder ondernemend